Solnok 2021.

Ponovo u gostima kod prijatelja iz Mađarske

 

Naša odabrana ekspedicija 14 veslača na čelu sa trenerom Danilom Lučićem uz pomoć prijatelja Gandre i ove godine je uspešno gostovala kod prijatelja iz Solnoka, koji su se kao i uvek pokazali kao odlični organizatori uspešnog takmičenja.

Prvi dan u egzibicionoj trci u dublu momak-devojka nastupio je i pobedio naš par pobedio Marija Jakovljević i Aleksa Čekić. U trci dečaka do 12 godina kao poklon treneru Danilu za rođendan, zlatne medalje u svojoj prvoj trci osvojili su Isak Vasilije i Morošev Ivan u skifovima.

U konkurenciji devojaka zlato su osvojile Nevena Velendečić i Lena Petrović u pionirskom dublu, srebro za Đokić Mihajla i Ivić Vuka u pionirskom dublu, srebrna je bila i Lazić Viktorija u pionirskom skifu, bronzu je osvojio Dejan Manojlović i Fratucan Marko. Čekić Aleksa i Kesić Nemanja pored zlata u kadetskom dublu osvojili su bronzu u juniorskom dvojcu bez kormilara. 

Trećeg dana regate u Solnoku, zlato u skifu osvojili su kadet Nemanja Kesić i juniorka Marija Jakovljević, zlatni su bili pioniri u četvercu Đokić, Ivić, Čučković uz pomoć Cvetkovića iz Crvene Zvezde, zlato su osvojile i pionirke Nevena Velendečić i Lena Petrović u dublu. Srebrni kadeti u četvercu bez kormilara Čekić, Kesić, Manojlović i Fratucan i Viktorija Lazić u pionirskom skifu, bronza u kadetskom dvojcu Manojlović i Fratucan, i u kadetskom četvercu skul Čekić, Fratucan Manojlović u kombinaciji sa Đurkovićem iz Crvene Zvezde. Veslački klub Solnok je proslavio 120 godina postojanja i tom prilikom dodelio plaketu Danubiusu. Bilo nam je lepo i vidimo se i sledeće godine. Hvala domaćinima na gostoprimstvu i prijateljstvu.