SEDAM NOVOSAĐANA U SEDAM DISCIPLINA NA BALKANSKOM ŠAMPIONATU

Okosnicu kadetske reprezentacije Srbije na ovogodišnjem Balkanskom šampionatu u Istanbulu činiće kadeti Veslačkog kluba ,,Danubius 1885“. Šestoro Novosađana, Matej Nežić, Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović, Milan Ibročić i Jana Tarabić braniće boje Srbije u čak pet disciplina: skifu, četvercu skulu, četvercu bez kormilara i osmercu za kadete i četvercu skulu za kadetkinje.
Za ovu jedinstvenu priliku oni su se izborili odličnim nastupom na izbornoj regati na Srebrnom jezeru. Matej Nežić je i u kvalifikacionoj i u finalnoj trci dominirao u odnosu na konkurenciju sa prednošću većom od 17 sekundi. Matej će u Istanbulu veslati u skifu i četvercu skulu. Sličan rezultat zabeležili su i njegovi drugari u četvercu bez kormilara, iako je ovo bio njihov debi u ovoj disciplini. Ubedljivom pobedom i u kvalifikacijama i u finalu (sa prednošću od devet sekundi u odnosu na drugoplasiranu ekipu) Katić, Ratajac, Stefanović i Ibročić pokazali su se kao najbolji kadetski rimenaši i tako izborili nastup i u četvercu i u osmercu. Jedina dama među njima, kadetkinja Jana Tarabić, odličnom drugom pozicijom u trci skifova obezbedila je sebi mesto u četvercu skulu.
U juniorskoj konkurenciji boje ,,Danubiusa“ braniće Nataša Ilić u dubl skulu sa koleginicom iz ,,Partizana”, Anđelom Nišević. Njih dve će nastupiti i u četvercu skulu za juniorke.
Balkanski šampion se održava od 9-11. septembra.