I KUP SRBIJE

Danubius najuspešniji klub

U subotu, 13. maja 2017, na Adi Ciganliji održano prvo zvanično domaće veslačko takmičenje na vodi u Srbiji u ovoj godini – Prva regata Kupa Srbije i Prvenstvo Beograda.
Veslački klub Danubius 1885 poneo je epitet najuspešnijeg kluba na prvoj domaćoj regati koja je održana u našoj zemlji u 2017. Novosađani su na Prvoj regati Kupa Srbije i Prvenstvu Beograda koje su na Regatnoj stazi na Savskom jezeru u subotu, 13. maja 2017, organizovali Veslački savez Srbije i Veslački klub Galeb, osvojili 7 zlatnih odličja, šest srebrnih i tri bronzana. Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je VK Galeb čiji su takmičari izlili četiri zlatne medalje, tri srebrne i jednu bronzanu, dok je treći po uspešnosti bio VK Crvena zvezda sa skorom od četiri zlata, dva srebra i šest bronzi.
Naši veslači osvojili su sledeće medalje:
ZLATNA MEDALJA
2xJŽ Nataša Ilić, Anđela Nišević
1xKM Matej Nežić
2xPŽ Milica Lazović, Svana Lazović
1xPM Lazar Oluški
4xPM Boris Lončar, Ilija Tatalović, Mihajlo Plejić, Stefan Stanković, kormilar Đorđe Stajić
1xJŽ Nataša Ilić
1xV Zlatko Blašković
SREBRNA MEDALJA
2-KM Ivan Katić, Milan Ibročić
2xPŽ Sonja Šara Aradi, Andrea Fajgelj
2xKM Rastko Ratajac, Dušan Stefanović
1xKŽ Jana Tarabić
2xSM Đorđe Urukalo, Dimitrije Ibročić
8+KM Aleksa Španjević, Lazar Babić, Rastko Ratajac, Stefan Saramandić, Dušan Stefanović, Milan Ibročić, Ivan Katić, Matej Nežić, kormilar Uroš Đurić
BRONZANA MEDALJA
2xPŽ Jovana Dević, Teodora Nikolić
2xSM Miloš Bašić, Uroš Nenadić
4xKM Nikola Stojić, Đorđe Ivović, Marko Radosavljević, Branislav Radosavljević
Danubius 1885 doveslao do najviše medalja na Prvom Kupu Srbije. Sve čestitke veslačima, veslačicama i trenerima na borbenosti i ponašanju. Juče je bilo lepo biti novosađanin na Savskom jezeru. BRAVO!!!