-ERGOMETRIJADA 2012- SVI ZADOVOLJNI PARTIZAN NAJVIŠE

U nedelju, 26. februara 2012, u sportskoj hali „Đačko igrališe“  Univerziteta u Novom Sadu u organizaciji Veslačkog kluba Danubius 1885 i Veslačkog saveza Srbije održano je državno prvenstvo na veslačkim ergometrima u svim kategorijama u obe konkurencije, na kojem je bio veliki odziv svih naših veslačkih klubova. Takmičenje, koje se održalo na distanci od 2 km, proteklo je u izuzetnoj atmosferi, a obeležile su ga i neizvesne borbe i veliki broj odličnih rezultata. Ove godine učestvovali su i klubovi iz inostranstva, Banska Bistica iz Slovačke i V.K. Jedrina iz Višegrada.

Titulu najuspešnijeg kluba odneo je Partizan čiji su veslači osvojili ukupno 42 boda. Drugo mesto je pripalo Grafičaru (34), treće Crvenoj zvezdi (31) i  Danubiusu 1885 (31)…

Prvo bih pohvalio briljantnu organizaciju Veslačkog kluba Danubius 1885. Šampionat na ergometrima je protekao u najboljem redu a svakako najveće zasluge za to ima organizator. Takođe, zadovoljan sam i zbog činjenice da je učestvovao veliki broj klubova s velikim brojem veslača – kaže selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Ilić „podvlači“ i to da je prvenstvo pokazalo da imamo veliki broj odličnih veslača jer su pojedini rezultati na šampionatu bili na najvišem nivou.

– Mnogo veslača je postiglo zapažena vremena. Ipak, izdvojio bih takmičenje u juniorskoj konkurenciji, koje je bilo krajnje neizvesno i uzbudljivo. Do samog kraja između veslača Partizana Marinkovskog i Krlovića vodila se mrtva trka za pobednika a na kraju je slavio Marinkovski. U ovoj konkurenciji treće, četvrto, peto, šesto i sedmo mesto zauzeli su Aleksandrić, Hajduković, Mačković, Marinković i Došljak. Njih petorica su se prvi put takmičili u juniorskoj konkurenciji a s obzirom na godine postigli su fenomenalne rezultate koji su u rangu najboljih svetskih ostvarenja za njihovo godište. Na žalost zbog poznatih problema s vremenom februarski ciklus priprema seniorske reprezentacije neplanirano je produžen za jednu nedelju tako da reprezentativci nisu mogli za svoje klubove da se nadmeću u Novom Sadu. Ipak, oni će interno odveslati ergometar.

U odsustvu reprezentativaca najbolji rezultate u kategoriji seniori zabeležio je Vladimir Radenković (Smederevo), laki seniori Tihomir Pavlović (Crvena zvezda), seniorke Jovana Arsić (Zrneks), a lake seniroke Mira Nikić (Sava). Kod juniora trijumfovao je Aleksandar Marinkovski (Partizan), kod juniorki (Jelena Momirov (Bečej 1883), kod kadeta Igor Đerić (Partizan), kod kadetkinja Miona Mitrović (Danubius 1885), kod pionira Aleksa Ivković (Grafičar), a kod pionirki Tamara Trifunović (Čurug).

Održano je i takmičenje veterana i studenata. Kod vetarana najbolji je bio Nikola Otašević (Smederevo), kod veteranki Slavica Višekruna (Liman), kod studenata koji su se takmičili na distanci od 1000 metara trijumfovao je Mihail Ribić (Novosadski univerzitet), a kod studentkinja Martina Kucbelova (Slovačka). U generalnom poretku među akademcima najuspešniji je bio Novosadski univerzitet s 25 bodova.

Poseno bih se zahvalili pojedincima i firmama koji su velikodušno pomogli održavanje ovog takmičenja: NIS a.d. -pogon JAZAK, ADECO d.o.o. Novi Sad,  FAKULTET ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE Novi Sad-SALA ĐAČKO, HITNA POMOĆ Novi Sad, SZR ZAVRTANIK Novi Sad, gospodin GORAN ĐOKIĆ i gospodin ŽELJKO NENADIĆ.

FOTOGRAFIJE SA TAKMČENJA SE NALAZE U GALERIJI SAJTA

 

Slični članci

Leave a Reply